הודעות ספאם מגיעות היום כמעט לכל מכשיר אלקטרוני בו אנו מחזיקים, בין היתר גם לתיבת המייל הארגונית.
ניתן להתקין מערכת סינון דואר וניתן ללמוד את דרכי ההתגוננות ממיילים שהם ספאם.
מערכת סינון היא מערכת המורכבת מאלגוריתמים שיודעים לזהות אם מייל הוא משולח בטוח או ממערכת דיוור המוגדרת כספאם המערכת מתאימה לכל צורות העבודה מול המיילים EXCHANGE POP IMAP וכד'.
החיסרון של המערכת הזאת שהיא מערכת צד שלישי ולפעמים היא מסננת מיילים תקינים.
אין היום דרך חד משמעית לסנן דואר ספאם כמו שאין אפשרות לבצע סינון להודעות SMS בתקופת בחירות, זו תופעה שצריכים להתמודד איתה ולדעת אילו מיילים לפתוח ואילו לא, שיקול הדעת של הגורמים בחברה הוא המפתח לשמירה על אבטחת המידה בנושא זה.
אז איך ניתן לדעת אילו מיילים לא לפתוח ?
- כתובת המייל – צריך להסתכל על כתובת מייל שאתם לא מכירים כחשודה וגם לעיתים על כזאת שאתם מכירים, יש לשים לב לשם השולח ולדומיין ממנו הוא שולח כמו כן חשוב מאוד לשים לב לסיומת, לעיתים תוקפים מנצלים את חוסר תשומת הלב ומנסים להזדהות כאנשים שאתם מתכתבים איתם לעיתים קרובות.
- תוכן המייל – יש לשים לב לתוכן המייל ולאופן ניסוח משפטים, קרו מקרים של לקוחות שקיבלו התכתבויות בשפה עילגת לכתובת המייל שלהם, בדיעבד התברר שהשולח הותקף ושלח מיילים לכל אנשי הקשר , בדרך כלל התוקפים משתמשים בשירות תרגום שדי קל לזהות אם אתם מתכתבים עם אדם ושמים לב שדרך הכתיבה שלו מוזרה עדיף להתקשר ולברר שהכל תקין בטח ובטח אם מדובר בהעברת תשלומים.
- בקשת פרטים – במידה וקיבלתם מייל מספק כלשהוא והועלתה בקשה לספק פרטי התחברות למערכת כזאת או אחרת במייל או בקישור שהגיע איתו זה צריך להדליק לכם נורה אדומה, כל ספק שיצטרך פרטים מסוימים כמו פרטי התחברות למערכות, פרטי חשבון בנק, כ. אשראי וכד' יעדיף להתקשר כדי לשמור על רמת אבטחה סטנדרטית כמו כן העברות של תכנים כאלה במייל גם עם אנשים מוכרים לא רצויות .
- דואר זבל – אפליקציית outlook במחשב מבצעת סינון דואר בסיסי ביותר ולעיתים מכניסה מיילים משולחים בטוחים לתיקיית הזבל, זה יכול לקרות ממספר גורמים :
– אם השולח הוסיף קובץ מצורף שמוגדר כמסוכן
– תוכן המייל מזוהה כספאם
– השולח צורף לרשימה שחורה בעקבות שליחת מיילים שהוגדרו על ידי מקבלים רבים כספאם.
- הודעות הפחדה – המון אנשים קיבלו את המייל שמישהו מחזיק צילומים שלהם צופים בפורנו ודרישת תשלום, המיילים האלו נשלחים בתפוצות גדולות והמטרה שלהם היא "לדוג" אנשים שבאמת מאמינים שמישהו מחזיק בתמונות שלהם, מדובר בהונאה, במידה וקיבלתם מייל כזה ללא שום הוכחה תבינו שזה ספאם סטנדרטי ותמחקו אותו, במידה וקיבלתם הוכחה כלשהיא שמישהו באמת מחזיק בתכנים כאלה תגיעו לתחנת משטרה ותגישו תלונה .
- העברת מייל חשוד – במידה והגעתם למסקנה שמדובר במייל חשוד כספאם או כפישינג (ניסיון הוצאת מידע) יש למחוק אותו מיידית, בכל מצב אין להעביר אותו לשום גורם אחר, אסור לפתוח את המייל ובטח שלא ללחוץ על הקישורים, במידה ולחצתם או העברתם פרטים כאלו או אחרים יש לפנות אלינו ישירות כדי שנבצע סקירת אבטחת מידע ונבין בעצם מה החשש ומה ניתן לבצע .